Filer: Innlogging med SSH Skriv ut

• 87

I denne guiden viser vi hvordan du logger på med SSH. Før du starter må du nullstille passord for systembruker. I guiden for å nullstille passordet får du og informasjon om brukernavn og server som er nødvendig for å logge på med SSH. I vårt eksempel benytter vi brukeren yourdoma som har domenenavnet your-domain.no og som er plassert på serveren web20.osl1.nordkapp.net.

Her viser vi framgangsmåten med følgende operativsystem:

1. Linux/Unix/OSX
    1. Start terminal/shell på din maskin.

2. Her skriver du inn følgende:
      ssh yourdoma@web20.osl1.nordkapp.net (1), bekreft at du ønsker å godkjenne tilkoblingen med yes (2), og skriv inn passordet (3) til brukeren.

3. Du er nå koblet til med ssh på din bruker hos oss (4).

2. Windows
    1. Last ned Putty og start programmet.

2. Legg inn informasjon som følger:

3. Logg på.

3. Nettbrett og mobil
    1. For nettbrett og mobil kan du benytte applikasjonen Termius for å koble til med SSH.

2. Installer Termius på din enhet.

3. Start applikasjonen og trykk pluss øverst til høyre og velg "New host".

4. Skriv inn informasjon som vist under og trykk "Save".

5. Du får nå et ikon for den tilkoblingen du har opprettet. Klikke på ikonet for å starte forbindelsen mot vår server.

6. Ved første tilkobling må du godkjenne "RSA fingerprint" for tilkoblingen.

7. Du er nå tilkoblet!