Applikasjoner: Slik installerer du applikasjoner på ditt webhotell Skriv ut

• 2

I denne veiviseren vil vi vise hvordan man installerer applikasjoner på ditt domenenavn hos oss med vår automatiske installasjon.

1. Logg inn på din konto på kundeweb.
  2. Finn domenenavnet ditt i hurtigvisningen på førstesiden og klikk "DirectAdmin".

3. Du blir nå videresendt til DirectAdmin. Klikk på menyknappen, velg "Extra Features" og "Installatron Applications Installer". Med Installatron kan du installere over 140+ forskjellige løsninger for din nettside. Fremgangsmåten for de forskjellige applikasjoner er stort sett lik. I denne guiden har vi installert "WordPress".

4. Klikk på "Applications Browser" øverst til høyre.

5. Søk eller bla deg fram til ønsket applikasjon. Her har vi valgt "WordPress".

6. Du kan velge om du vil installere applikasjonen eller gjøre en import. Import kan gjøres både fra egen nåværende side hos oss (i public_html eller undermapper) eller fra ekstern leverandør. Vi tilbyr gratis flytting om du ikke ønsker å gjøre det selv. I denne guiden gjør vi en ny installasjon.

7. Du får noen valg under installasjonen. Bl.a. plassering av siden (Domain og Directory). Du kan og velge versjon og språk. Merk at vi her har valgt å benytte "https", og det krever at du har installert et SSL sertifikat for ditt domenenavn.

8. Deretter får du valg for automatisk oppdatering og sikkerhetskopier for din applikasjon. Innstillingene vi har gjort er her det vi anbefaler. Dersom du ønsker kan du og velge å oppgrader selv. Det kan enten gjøres via kontrollpanel til din applikasjon eller via Installatron i DirectAdmin. Vi anbefaler at du alltid holder din applikasjon oppdatert for å unngå misbruk/hacking via sikkerhetshull. Dersom du benytter våre anbefalte innstillinger vil du bli varslet pr e-post når siden er oppdatert. Det er da viktig at du sjekker alle funksjoner. Om noe ikke fungerer vil du ha tilgjengelig sikkerhetskopi av som kan gjenopprettes.

9. Under "Settings" velger du brukernavn, passord og e-post som skal varsles ved oppdatering eller endringer. Du har og noen valg for sikkerhet.

10. Til slutt klikker du på knappen "Install" for å starte installasjon av din applikasjon. Dette kan ta noen minutter før installasjonen er ferdig.

Har du spørsmål eller behov for hjelp er det bare å ta kontakt med oss!

Last updated: 2023-12-28