Mac: Hvordan lage filter for spam i Mail?

På vår server kjører vi en rekke filter for å hindre spam/søppelpost og virus i å nå fram til din e-post boks.

Det siste leddet i rekken er SpamAssasine som tagger mistenkelig e-post som spam ved å legge til et felt i headeren som følger: "X-Spam-Flag". Denne blir satt til "NO" dersom det ikke er spam og til "YES" dersom det er e-post som mistenkes å være spam.

For å aktivere denne i Mail på OSX/Mac må man gjøre som følgende:

Start Mail og trykk på "Mail" i øverste venstre hjørne. Velg "Valg...".

Gå til feltet helt øverst i vinduet som heter "Regler" og klikk på knappen for "Legg til regel".

Klikk i feltet (dropdown) hvor det står "Alle mottakere" og gå helt til bunnen.

Der finner du "Rediger meldingshodeliste..." og klikk på den.

I vinduet som kommer opp klikker du på "Pluss" knappen og legger til et felt som skal hete "X-Spam-Flag". Her er det viktig at du skiller på små og store bokstaver.

Når den er lagt til (som under) klikker på på knappen "OK".

Deretter klikker du igjen på feltet for "Alle mottakere" og velger i stede "X-Spam-Flag".

Fyll ut skjemaet som under og klikk knappen "OK".

NB! Vi har valgt å flytte det direkte til "Papirkurv", men her kan man gjerne lage en egen mappe for søppelpost.

Når du klikker "OK" kommer det opp en ny dialogboks. Her velger du "Bruk".

Dersom noe e-post som ser ut til å være spam nå kommer gjennom våre filter vil SpamAssasin som siste ledd forsøke å stoppe den.

SpamAssasin følger et bestemt sett regler og setter X-Spam-Flag til "YES" dersom det mistenkes at e-posten er spam. Filteret du nå har opprettet vil da flytte mistenksom e-post til en egen mappe (papirkurv/spamkurv e.l.).