Hvordan laster jeg opp filer med FTP/SFTP? --

Denne guiden er en forenklet versjon for hvordan du laster opp filer til ditt område på server hos Nordhost.

For å kunne laste opp filer må du først ha en FTP klient. Vi anbefaler bruk av FileZilla. FileZilla finnes for både Windows, Mac og Linux og kan lastes ned her: http://filezilla-project.org/download.php?type=client

FileZilla installeres på din maskin før bruk. Når du starter FileZilla vil du finne et felt helt øverst for "Quickconnect" mot serveren.

Informasjon som skal benyttes her har du tilgang på i kundeweb. Har du ikke brukt SFTP før må du nullstille passordet her. Du har fått denne tilsendt i en egen e-post fra oss merket "Din konto er nå klar til bruk". Merk at du må bruke port 22 for å kunne koble til med SFTP. (Vanlig FTP over port 21 er ikke støttet hos oss).

Fyll inn alle feltene og klikk på knappen for "Quickconnect".

Når du kobler til første gang vil du få en advarsel. Hak av i feltet "Always trust this host, add this key to the cache" og trykk "OK".
Denne advarselen kommer kun første gang.

Sertifikat advarsel

Du blir nå koblet til FTP serveren. På venstre side vil du se filene som er lokalt på din maskin. På høyre side finner du filene som ligger på serveren.

Merk at filer som skal vises på nett skal legges i mappen som heter "public_html" på serveren (høyre side). Klikk deg inn i "public_html" for å laste opp filer/ sider som skal vises på din hjemmeside. Hovedsiden (førstesiden) må hete index.html (kan også erstattes med .htm, .shtml, .php etc.)

For å laste opp tar du tak i filen eller mappen du vil laste opp på venstre siden og drar den over på høyre side. Når du slipper på høyre side vil filene lastes opp til serveren.

Helt nederst i FileZilla finner du et status felt. Etter opplasting skal alle filene du lastet opp ligge under "Successful transfers".

Dersom det er noen filer som ligger under "Failed transfers", så har dem ikke blitt lastet opp. Du kan klikke på fanen for "Failed transfers" for å se hvilken feilmelding du har fått opp.

Dersom du har spørsmål eller trenger mer hjelp kan du ta kontakt med kundeservice!