DNS: Administrer DNS-innstillinger (sonefil) Skriv ut

• 3

I denne guiden gir vi en kjapp innføring i DNS-innstillinger for ditt domenenavn. DNS er oppsettet som styrer hvor din webside, e-post og andre relevante tjenester for ditt domenenavn peker. I DirectAdmin er det lagt inn en del hint og tips underveis i oppsettet som det er nødvendig å lese nøye for at alt skal bli riktig. Dersom du ikke vet hvordan DNS fungerer anbefaler vi ikke å endre noen innstillinger da dette kan føre til nedetid for ditt nettsted, e-post og andre tjenester.

1. Først må du logge inn på kundeweb.

2. I listen over tjenester på førstesiden i kundeweb kan du klikke på "DNS" bak det domenenavnet du vil administrere.
    DNS knapp

3. Du blir videresendt til DNS-oppsett i DirectAdmin. Merk at alle endringer har en TTL (Time To Live). Som standard er TTL satt til 1800 sekunder. Det betyr at endringene du legger inn i DNS-oppsettet vil vises på nett etter ca 30+ minutter. Du kan overstyre TTL for hele ditt domenenavn ved å endre verdien under "+ Override TTL Value".

I DNS-oppsettet kan du opprette en rekke forskjellige oppføringer. De du oftes blir bedt om å endre på er A, CNAME og MX. Vi har derfor laget denne guiden med disse tre oppføringene. Du kan lese hele dokumentasjon for DNS-oppsett hos DirectAdmin om du ønsker mer utfyllende informasjon.

NB! Det vil ikke fungere å endre navneserverne (NS) i DNS-oppsettet. Dette må gjøres under domenenavn i kundeweb.

For å legge til en ny oppføring i DNS trykker du på knappen "Add Record".

• A-Record er en peker for et vertsnavn. Ofte er dette pekeren som gjør at ditt domenenavn peker til riktig server/IP.

Record Type: A
      Name: Dersom du vil opprette en oppføring som er f.eks. remote.your-domain.no, skriver du her kun remote.
      TTL: Dersom du vil overstyre TTL for denne oppføringen skriver du inn ønsket verdi i sekunder. Vi anbefaler ikke noe lavere verdi enn 300.
      Value: IP-adressen for oppføringen

• CNAME er et alias til et vertsnavn. I eksemplet her peker vi www.your-domain.no til your-domain.no.

Record Type: CNAME
      Name: Det framfor ditt domenenavn du ønsker å peke. F.eks. www.
      TTL: Dersom du vil overstyre TTL for denne oppføringen skriver du inn ønsket verdi i sekunder. Vi anbefaler ikke noe lavere verdi enn 300.
      Value: I dette tilfellet peker vi www.your-domain.no til your-domain.no, og da setter man inn your-domain.no. (husk siste punktum for å avslutte oppføringen)
      MERK! Dersom du f.eks. skal peke til autodisover.microsoft.com må du huske å legge til punktum på slutten. Uten punktum på slutten legges your-domain.no til bak oppføringen.

• MX-oppføring styrer hvor e-post for ditt domenenavn skal leveres

Record Type: MX
      Name: For å endre levering av e-post for ditt domenenavn skal dette feltet stå tomt
      TTL: Dersom du vil overstyre TTL for denne oppføringen skriver du inn ønsket verdi i sekunder. Vi anbefaler ikke noe lavere verdi enn 300.
      Value:
      10 er prioritet. Lavere tall gir høyere prioritet. Du kan bruke verdier som 0, 10, 20, 30, 40, 50 osv.
      mx.nordhost.no. er vår server for mottak av e-post. Merk at oppføringen avsluttes med punktum.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp.

Last Updated: 2024-07-22