Filer: Opprette ekstra SFTP-brukere Skriv ut

• 0

På din konto er det mulig å opprette ekstra SFTP-kontoer. I denne guiden viser vi hvordan du lager en konto, og hvordan du kobler til SFTP-kontoen. Merk at ekstra SFTP-kontoer må benytte port 26 for tilkobling.

1. Logg inn i kundeweb.
  2. Klikk på "DirectAdmin"-knappen bak det domenenavnet du ønsker å opprette SFTP-konto for.

Hurtigknapper i kundeweb

3. Når du kommer inn i DirectAdmin har adressefeltet på toppen av siden endret seg. Merk deg denne adressen (med grønn strek under), for den er senere verten/hosten du skal koble til med på SFTP.

Viser vertsnavn/hostname

4. Velg "FTP Management" under "Account Manager" i menyen.

FTP Management i DA menyen

5. Klikk på knappen for "+ Create FTP Account" under "Actions" til høyre på skjermen.

Opprette en ny SFTP-konto

6. Fyll inn brukernavn (merk at brukernavnet ser ut som en e-postadresse, men må ikke forveksles med en e-postkonto), velg et passord og angi hvilken mappe den nye brukeren skal ha tilgang på.

Brukernavn, passord og mappe for ny bruker.

7. Klikk på knappen "Create" og SFTP-kontoen vil opprettes umiddelbart. Du får opp en dialogboks som viser informasjon om kontoen du har laget.

Informasjon om ny konto

8. Når kontoen er opprettet kan du f.eks. benytte FileZilla for å koble til. Her er viser vi hvordan vi har gjort dette med kontoen vi akkurat har laget.

FileZilla hurtig tilkobling

I denne tilkoblingen har vi benyttet følgende informasjon fra SFTP-kontoen vi opprettet:
    1) sftp://web20.osl1.nordkapp.net (fra punkt 3)
    2) nordhost@your-domain.no (må ikke forveksles med e-postkontoer)
    3) Passordet vi selv valgte (vises i dialogboksen)
    4) Port skal være 26. Port 22 vil ikke fungere!

9. Du er nå tilkoblet og vil se de filene/mappene du har tilgang på ut fra hvilken mappe du har gitt den nye SFTP-kontoen tilgang på (punkt 6).

Mappeliste etter tilkobling med FileZilla

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp!

Last updated: 2024-01-03