Oppgradering av servere for mail-mottak og filtrering

 • Onsdag, 8de September, 2021
 • 13:00pm

Serverne hos oss som tar i mot e-post for våre kunder blir den neste tiden skiftet ut med nye. Du som kunde trenger ikke å foreta deg noe i forbindelse med dette, med mindre vi tar kontakt med deg direkte.

Det nye oppsettet fungerer på samme måte som det gamle, men er forhåpentligvis enda bedre på å stoppe og detektere spam. Som på det gamle systemet, legger filteret vårt til meldingshoder som indikerer om vi tror en e-post er spam eller ikke. I det nye systemet, vil vi også legge til teksten [SPAM] helt først i emne-feltet (Subject:) dersom vi tror en e-post er spam. Dette gjør det enklere å umiddelbart se om en e-post er tagget som spam hos oss.

I tillegg vil spam-e-post automatisk bli flyttet inn i en egen spam-folder "Junk". Dette filteret er et standard filter, som du selv kan redigere eller skru av dersom du ønsker det. Dette kan gjøres i vår webmail. Se denne artikkelen for mer informasjon om e-post-filter: Webmail: Opprette filter for innkommende e-post.

Serverne som tar i mot e-post blir publisert til resten av internett i form av en MX-peker for domenenavnet ditt. De gamle serverne er:

dittdomene.no. IN MX 10 mg01.osl1.nordkapp.net.
dittdomene.no. IN MX 10 mg02.osl1.nordkapp.net.

Når ditt domene blir flyttet over til de nye serverne, vil MX-pekeren se slik ut:

dittdomene.no. IN MX 10 mx.nordkapp.net.

Du kan se om denne endringen er utført for ditt domene inne på kundeweb.

Dersom endringen er utført, og du opplever problemer med mottak av e-post fra andre, ta gjerne kontakt med oss, så vi kan undersøke. For å undersøke problemer med levering av e-post må vi vite e-postadressen til avsender og mottaker, tidspunkt for leveringsforsøk, og evt. feilmelding som avsender får.

Sending av e-post berøres ikke av denne endringen.

« Tilbake