I denne veiviser viser vi framgangsmåte for oppsett av epost i epostleseren Thunderbird. I denne veiviseren bruker vi IMAP.

Er det første gang oppsett av Thunderbird og ingen epost kontoer er lagt til, kan du hoppe til steg 4

1. Start Thunderbird, på verktøy linjen, trykk på "verktøy" deretter på "Kontoinnstillinger" (begge markert med rødt)

2. på neste side, på kontoinnstillinger, nederst til venstre finner du knappen "Kontohandlinger", trykk på den.

3. Trykk så på "legg til e-postkonto..." (markert rødt på bildet)

4. Her fyller du inn ditt navn, epostadresse og tilhørende passord. trykk så på "konfigurer manuelt..." (markert med rødt på bildet)

5. Her må inn og utgående epost server endres, standard i Thunderbird på disse to vil da være .dittdomenenavn.no, disse skal begge endres til mail.nordhost.no.

Sett opp med SSL/TLS for både inn og utgående server.

Trykk så "Test på nytt" så på "Ferdig"

Da er du ferdig, og konto er nå satt opp i din Thunderbird epostleser.