DNS: Administrer DNS-innstillinger (sonefil) Skriv ut

• 2

I denne veiviseren vil vi vise deg hvordan du administer din sonefil for å legge til eller fjerne oppføringer.

1. Først må du logge inn på kundeområdet.

2. Klikk på "Endre sonefil" for domenet du ønsker å administere DNS-innstillinger for.

3. For å legge til en oppføring, klikk på "Legg til oppføring".

4. Først må du velge hvilken oppføring du ønsker (A, CNAME, MX eller lignende).

A-record:
    Type: Velg"A" for å lage en A-record

Navn: Navnet for oppføringen du ønsker å lage. I denne veiviseren legger vi til server.nordhost.no.
    Husk å legge til punktum (.) på slutten av domenenavnet.Verdi: IP adressen til oppføringen.

Punktum på slutten av oppføringen angir endelig slutt. Når du skal ha f.eks. «server.nordhost.no» som vert kan du enten skrive bare «server» uten punktum, eller «server.nordhost.no.» med punktum.

Dersom du skriver kun «server» og ikke avslutter med punktum blir eget domenenavn lagt til på slutten. I dette tilfellet blir oppføringen da «server.nordhost.no».

CNAME:
    Type: Velg "CNAME".

Navn: Navnet for oppføringen du ønsker å lage. I denne veiviseren legger vi til server.nordhost.no.
    Husk å legge til punktum (.) på slutten av domenenavnet.

Verdi: Målet. I dette tilfellet web1.nordkapp.net.
    Husk å sette inn punktum (.) på slutten av domenenavnet.

MX-records:
    Type: Velg "MX".

Navn: Domenet du ønsker å legge til ny MX for. I dette tilfellet bruker vi nordhost.no, men du må endre det til ditt domenenavn.
    Husk å legge til punktum (.) på slutten av domenenavnet.

Prioritet: 0 eller høyere. Anbefalte verdier: 0, 10, 20, 30, 40, 50.

Lavest nummer har høyest prioritet.

Verdi: Målet epost skal leveres til. I dette tilfellet, aspmx.l.google.com. for leveranse til
    Google.
    Husk å legge til punktum (.) på slutten av verdi.

Merk: Sørg for å slette oppføringer som peker til våre servere, om du ønsker at epost skal leveres til Google, Microsoft eller andre.

Klikk på "create" for å lagre oppføring.

5. Etter oppføring er lagret vil den vises som dette. For å slette en oppføring, klikk på søppelkasse-ikonet bak oppføring.

6. TTL (Time To Live) på en oppføring vil følge standard, normalt er TTL 1800 sekunder. Om du ønsker å endre TTL, vennligst kontakt oss.
    Vi jobber med å få TTL tilgjengelig direkte i vårt system.

Om du har noen spørsmål, kontakt oss for assistanse.

Sist oppdatert: 2023-07-25